25. apr. 2015

RES OSEBNO, PRVI DEL: Kdaj je (res) pravi čas za odhod?

Če si postavljate v naslovu omenjeno vprašanje, potem ste verjetno eden izmed 96% ljudi, ki ne bodo nikoli odšli iz matične države.

Ponovno sem začel prebirati knjige o osebnostni rasti in takoj potegnil vzporednice z odločitvijo o odhodu v tujino. Dejstvo je, da življenje (pot do uspeha) deluje po istem principu.

Odhod v tujino je projekt. Projekt pa je skupek izkušenj, priprav, organizacije in odločnosti.Vsak projekt je treba ZAPISATI. Zapisati nekam, kjer ga boste vedno znova prebirali, o njem raznišljali (beri sanjali) in naredili vse, da uspe.

Zakaj sem omenil 96% ljudi, ki ne bodo nikoli odšli? Če samo delimo dva milijona Slovencev z odseljenimi, lahko z lahkoto ugotovimo, da je v tujino s trebuhom za kruhom odšlo manj kot 1% Slovencev.

Zapomnite si princip 96/3/1. Trije odstotki predstavljajo vas, ki aktivno iščete, se odločate, poslušate nasvete, zbirate informacije. Od vas je odvisno ali boste kdaj med 1% srečnežev, ki jim je uspelo narediti ta korak.

Ni presenetljivo da 96% predstavlja vse tiste ljudi, ki jih lahko opišemo z dvema besedama. Kradljivci sanj. To so ljudje, ki bodo vedno govorili, da je selitev nemogoča, vedno bodo imeli v rokavu primer neuspeha, "Tistega veš, sorodnika od tiste, ki ga pozna soseda. Tisti je odšel in se kmalu vrnil. Težko je uspeti v tujini."
V kolikor malo razumemo psihologijo odločanja lahko hitro ugotovimo, da vsi tisti, ki na vas projecirajo svoje pomisleke, pravzaprav skozi svoje besede izražajo (zavedno ali nezavedno) svoje frustracije. Še več, gre za privzgojen vzorec, ki nam je bil vprogramiran že od prvih dni našega življenja. Vzorec 96. Zakaj sem ga označil z zeleno barvo? Zelena predstavlja barvo zavisti. Hočem da si zapomnete in vtisnete ti dve besedi v zavest, kajti le tako boste lahko z zavedanjem razmišljali izven tega okvira. Ne rečem, da so vsi ti ljudje škodoželjni. Še več, vem da niso. Večina njih se ne zaveda, da delujejo po istem principu že vse svoje življenje. Vendar ti ljudje nikoli niso bili tisti, ki bi znali korenito spremeniti svoje življenje.
Zadovoljili so se s cono udobja. Nič slabega. No, ne zame. Verjetno tudi ne za vas, ki si želite nekaj več in ki iščete odgovore.

Naredimo kratek test. Poiščite zvezek, blok, planer ali kaj podobnega (ne mobilni telefon!), kar boste vedno imeli pri roki, nosili s seboj (DA to je zelo pomembno) in vanj zapišite svoje cilje v naslednjem letu. Ta zvezek vas mora spremljati na vsakem koraku.

TAKOJ ZDAJ. Potem berite naprej.

Mura - odpuščanje, vir:Mladina






Večina od vas, je mirno brala naprej. Ste torej v tistih 3% ljudi, ki iščejo odgovore, vendar še niso pripravljeni narediti konkretnih korakov.

Nekaj vas, ki berete ta zapis je vzelo zvezek in vanj zapisalo cilje. Vi ste pripravljeni. Ne samo na odhod v tujino, marveč tudi na druge, pomembne mejnike v svojem življenju. Ste oseba dejanj.

Tudi če niste v prejšnjem koraku odšli po zvezek, vanj zapisali cilje imate (wink, wink) sedaj še vedno priložnost.

Zakaj ne mobilni telefon?

Sam sem iz generacije, ki je zrasla z mobilnimi telefoni, vendar je pred tem pisala dnevnike, pisma, ljubezenske pesmi, naloge v .... presenečenje .... zvezke.

Zapisana beseda ima dušo. Besede na papirju imajo vibracije in energijo. Sem uporabnik vseh sodobnih tehnologij, vendar se zavedam, da pri zastavljanju ciljev ne delujejo. Tehnologija sicer omogoča hiter dostop do informacij in ljudi, vendar na osebnem nivoju deluje obratnosorazmerno. Človeka odtuji od sebe. Lažen občutek pripadnosti in veljave, ki je prisoten skozi "družabna" omrežja, nas samo oddaljuje od sreče.

Pa se vrnimo k nam ... 1%.

Postavili ste si cilj, za katerega ste pripravljeni narediti vse kar je treba. Zapisali ste ga, s tem ste ga osmislili in pripeljali v zavest.

Sedaj je čas da spremenite navade, ki vam roko na srce, do sedaj niso pripeljale do sreče. Tu ne govorim o srečnih trenutkih, ki jih ima vsakdo v življenju. Govorim o trajni in neizpodbitni sreči. O načinu zadovoljnega življenja.

1. SPOZNAJTE SEBE - Večina ljudi (96/3/1) ne pozna sebe. Če želiš spremeniti "svojo srečo" potem je to predispozicija. Spoznaj sebe. Ne laži si. Bodi odkrit do sebe, kruto odkrit in si priznaj svoje pomankljivosti. Namenoma nisem zapisal napake. Zakaj? Napaka je grd izraz. Napaka je nekaj kar ima slab prizvok. Pomankljivosti so tiste, ki se jih da odpraviti. Na katerih se da delati.

Imate svoj zvezek. Zapišite vanj 5 stvari, konkretnih stvari, na katerih morate delati, da izboljšate svojo samopodobo. In ne recite, da jih ne najdete. Sam jih zase lahko v tem trenutku stresem z rokava. Mogoče boste potrebovali nekaj več časa, kot sem potreboval sprva sam, vendar ko bodo enkrat na papirju, bodo zaživele.

Ta zvezek naj vam bo v vsakodnevni opomnik na to, za kaj ste se odločili. Vsak dan, pa čeprav samo za 15 minut, se posvetite svojim ciljem. Se še spomnite? Postavili smo si cilje za naslednje leto. Sedaj bo treba na njih aktivno delati.

Meni konkretno pomaga branje knjig. Ne e-knjig, Kindle, Amazon ipd, ampak konkretno knjig iz knjižnice. Bolj obrabljena je, raje jo vzamem v roke. Taka knjiga ima vrednost saj veš, da jo je prebiralo že mnogo ljudi. Vsebina je odvisna od vaših zastavljenih ciljev. Berite. Vsak dan.


Za danes naj bo to dovolj. RES OSEBNO serija se bo nadaljevala ...


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Opomba: Komentarje lahko objavljajo le člani tega spletnega dnevnika.